Witvensedijk 2
5296KH
ESCH
tel. 0411-601675

Voor mooi voetbal moest men niet in Esch zijn, afgelopen zondag. Strijd was er wel in overvloed, wat ook veel goed maakt. Dit was in de eerste helft echter veelal bij de spelers van Esch te bespeuren. De 11 van Boxtel, op een enkeling na, maakten een gezapige indruk. Dit vertaalt zich na 10 minuten in de openingstreffer aan de kant van de gastheren. Waar keeper Strik de inzet in eerste instantie keert, kan de afgeslagen bal eenvoudig tot de 1-0 worden verwerkt. Voordat BOC het spel weer wat op de rit heeft, zijn ze al een paar keer met de schrik vrij gekomen. Typerend voor het spel is dan ook dat na bijna een half uur pas het eerste schot op doel van Boxtel valt te noteren. Niettemin is de ruststand nog steeds de 1-0 en ligt nog alles open in de tweede helft.

De tweede helft laat, gelukkig voor de meegereisde supporters, een iets ander spelbeeld zien. Boxtel komt er wat vaker gevaarlijker uit met beter voetbal. Een strop voor BOC is wel dat Lars van Hamond op een gegeven moment niet verder kan. De spelmaker was een van de weinigen die over het geheel genomen wel een voldoende scoorde. Op een gegeven moment is de complete reservebank van BOC ingezet, waaronder Harm Melis die later cruciaal zou zijn. Esch laat, misschien noodgedwongen, naarmate de tweede helft vordert, de teugels wat meer vieren. Zo’n tien minuten voor het einde krijgt Boxtel dan toch loon naar werken. Na een goede aanval over rechts komt de bal in de 16 bij Harm Melis terecht. Deze wordt niet goed gedekt en kan de 1-1 binnen schuiven. Na deze goal is het nog een paar keer alle hens aan dek, met een Esch dat nog een offensief inzet om de overwinning eruit te slepen. De keerzijde is ook dat hierdoor BOC nog een aantal keer kan counteren. Zowel de pogingen van Esch als Boxtel draaien nergens op uit, mede vanwege het feit dat er regelmatig aan de noodrem wordt getrokken. De scheidsrechter weet hier echter wel raad mee, met de nodige gele kaarten en vrije trappen. Nadat er zelfs voor WK-normen behoorlijk wat extra tijd is bijgetrokken delen beide ploegen na het eindsignaal de punten. Gezien het verloop van de wedstrijd waarschijnlijk niet onterecht.

Volgende week mag Boxtel het weer thuis gaan proberen tegen Boskant met de aftrap op Munsel om 14:00 uur.

Auteur: Marc van der Schoot