Kaal Hoefsteeg 2
5291PD
GEMONDE
tel. 073-5514491

Zondag stond Irene op de kalender van BOC, na vorig jaar te zijn gepromoveerd. Van enig ontzag voor de bezoekers is geen sprake als de thuisploeg kort na de aftrap de score opent. Keeper Feenstra ging niet geheel vrijuit bij deze goal, na de bal bij het 1e contact los te laten. Irene gaat onverdroten door met druk zetten en een snelle rechtsbuiten die er regelmatig doorkomt. Na 12 minuten staat ook de 2-0 al op het bord. Na een afdwalend afstandsschot wordt deze van dichtbij tot doelpunt verwerkt. Boxtel kan er tactisch weinig tegenover zetten met veel balverlies. Strijd en inzet is er wel maar het loopt eenvoudigweg niet bij de Rood-Witten. Na een half uur is er ook het eerste geel te noteren voor Jesse van Homelen, na zijn tegenstander meermaals te uitdrukkelijk te hebben opgezocht. Tot overmaat van ramp valt ook de 3-0 nog voor de rust. Aan de kant van Boxtel strandt elke aanval vroegtijdig, waar Irene in de slotminuten nog enkele kansen weet te creëren.

Na de rust is er toch een ander Boxtel terug op de mat gekomen. Meteen na de aftrap stuurt Jesse van Homelen Guus van Raamsdonk op links weg. Deze haalt de achterlijn en komt tot een voorzet. Eenmaal in het doelgebied weet Daniel Foster in de scrimmage de 3-1 aan te tekenen. Er gloort weer een sprankje hoop aan de horizon. Gaandeweg de 2e helft wordt bijna de gehele reservebank van BOC ingezet. Hiermede gaat het eerlijk gezegd ook wat beter lopen maar is Irene misschien ook moe gestreden. Neemt niet weg dat de Gemondenaren zich niet veel meer aan de overkant melden. Hier dient wel bij opgeteld te worden dat de gastheren elke mogelijkheid aangrijpen om tijd te rekken. Boxtel strijdt echter onvermoeibaar door maar het verschil is eenvoudigweg niet meer te overbruggen. Na 90 minuten klinkt het eindsignaal van de goed fluitende arbiter en staat Boxtel met lege handen.

Volgende week mag RKSV Boxtel het weer thuis gaan proberen tegen S.V Tongelre met de aftrap om 14:30 uur.

Auteur: Marc van der Schoot