Persbericht: RKSV Boxtel gaat duurzaam de toekomst in - RKSV Boxtel

Persbericht: RKSV Boxtel gaat duurzaam de toekomst in

26 april 2023 16:00


Voetbalvereniging RKSV Boxtel is begonnen om haar accommodatie aan te pakken. Naast groot onderhoud, vindt er op sportpark Munsel ook een verduurzamingsslag plaats. “Door deze aanpassingen brengen we onze accommodatie naar een hoger plan en zijn we klaar voor de toekomst”, zegt voorzitter Ties Pronk.

De verbeterslag gebeurt met grotendeels eigen financiële middelen van de club. Het overige gedeelte wordt gefinancierd vanuit de gemeente Boxtel. Het geplande groot onderhoud was reeds opgenomen in het gemeentelijke Meerjaren Onderhoud Plan. Door een aantal onderhoudswerkzaamheden van 2024 naar voren te halen, kan de verduurzaming van de voetbalvereniging gerealiseerd worden. “Het verduurzamen van (sport)verenigingen heeft binnen gemeente Boxtel onze aandacht. Met deze handeling slaan we twee vliegen in één klap”, vertelt wethouder Hans Heesen. 

Het verduurzamen van RKSV Boxtel wordt groots aangepakt. Denk hierbij aan dak-/wand-/vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, geïsoleerd glas en waterbesparende installatiematerialen. Daarnaast worden overige duurzame materialen verwerkt in het groot onderhoud. Hiermee wil de vereniging de energielasten flink omlaag halen en extreme jaarlijkse kosten voorkomen. “We willen uiteraard niet de energiekosten doorberekenen aan onze leden. Daarom streeft RKSV Boxtel naar zo spoedig mogelijk 0 op de energiemeter”, zegt Pronk. “Op deze manier zijn we goed bezig voor het milieu en de toekomst van onze sportvereniging.” 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!