Duyn en Daelseweg 12
5391EE
NULAND
tel. 073-5327257

Zondag was de koploper Nulandia de tegenstander van RKSV Boxtel. Deze goed voetballende ploeg heeft tot nu toe slechts 3 verliespunten. Boxtel zou hier al moeten stunten voor een resultaat, ware het niet dat er ook nog verschillende basisspelers afwezig waren. Met dit gegeven en de nodige vervangingen komt BOC toch op een voorsprong na 5 minuten. Na een goede aanval wordt Valentijn Waals in de 16 getackeld en is een strafschop verdiend. Mitchell Vogels zet zich achter de 11 meter en schiet de pingel zuiver binnen. Tot een kwartier in de 1e helft gaat het wat over en weer, waarna Nulandia het spel overneemt. Met een aantal zeer balvaardige spelers laat de tegentreffer niet lang op zich wachten. Na 13 minuten is het dan ook raak via een kopbal van de slimme spits van Nulandia. Het is 1-1 en achteraf gezien een voorbode voor een stortvloed aan doelpunten. Tot aan de rust incasseert BOC zowat elke 10 minuten een tegengoal. Als dan ook nog Stijn van der Steen, wederom geblesseerd, uitvalt na 35 minuten wordt de spoeling wel erg dun bij Boxtel. Met een 4-1 stand gaat BOC de kleedkamer in.

Na de rust is het feitelijk alleen nog Nulandia wat de klok slaat. Elke aanval, elke counter en elke lange bal zijn voor de verdediging van Nuland en BOC komt er niet meer aan te pas. Dat de keeper van Nuland welgeteld 1 balcontact heeft gehad, illustreert wel de machteloosheid. Dat er gewerkt wordt voor elke bal spreekt voor de spelers uit Boxtel. Nulandia is deze middag echt een paar maten te groot en de goals volgen zich rap op evenals in de 1e helft. Dat er een paar goals niet nodig waren geweest is mosterd na de maaltijd. Na 85 minuten staat er een monsterscore van 8-1 op het scorebord en even daarna houdt de scheidsrechter het voor gezien. Dat er nog een paar minuten gespeeld moesten worden nam iedereen voor lief.

Donderdag 10 maart speelt Boxtel een inhaalwedstrijd tegen Essche Boys thuis, met de aftrap om 19:30 uur. Zondag speelt Boxtel wederom thuis tegen Buren, met de aftrap om 14:00 uur.

Auteur: Marc van der Schoot