De Aanloop 29
5283TW
BOXTEL
tel. 0411-674974

Zondag bleek de laatste wedstrijd van het seizoen te zijn voor RKSV Boxtel. Dankzij een zwaarbevochten gelijkspel en verlies van directe concurrent MEC’07, weet BOC zich zeker van lijfsbehoud in de 4e klasse.

De tegenstander was Wilhelmina uit den Bosch. In het eerste kwartier valt er weinig te noteren. Kort hierop had BOC wel op voorsprong kunnen komen. Na een goede aanval over rechts van Stijn van der Steen, weet hij de bal laag voor te krijgen. Twee verdedigers van Wilhelmina krijgen hun voet niet tegen de bal maar Luis helaas ook niet. In de daaropvolgende minuten is er een klein offensief van BOC via corners en vrije trappen. De luchtmacht wordt echter niet bereikt en de 0 blijft op het bord. Na een klein half uur is het dan wel zover! Vanaf eigen helft stuurt Owen Kemps de pijlsnelle Stijn van der Steen op avontuur. Zijn rush is te machtig voor de verdedigers van Wilhelmina. Hij schiet de bal snoeihard binnen en laat de keeper kansloos. Vervolgens is het Wilhelmina die de overhand krijgt met misschien wel de beste kans in de 38e minuut. De Bosschenaren zien hun bal echter op de paal belanden. Wilhelmina is de laatste minuten van de eerste helft duidelijk sterker maar de beste en gevaarlijkste actie komt toch van BOC. Luis passeert onnavolgbaar 2 spelers van Wilhelmina, kapt de bal naar binnen en schiet met rechts keihard net over. Hij kreeg vanaf de zijlijn de handen op elkaar voor de mooiste actie van de eerste helft.

Na de rust blijkt dat er niet is gewisseld. De tweede helft is koud aan de gang als Wilhelmina langszij komt. Na te veel ruimte komt er een aanval over links, waarna Milan van der Heijden de 1-1 aantekent. In de 52e minuut wordt het zelfs 1-2 voor de gasten uit den Bosch. Na 2 wissels van hun kant wordt deze hard binnen geschoten. Na de voorsprong blijft Wilhelmina, eerlijk gezegd, de betere ploeg. Wel vallen er flink wat gele kaarten aan Bossche zijde voor praten. Ook bij BOC wordt gewisseld als Rick van Hamond, Owen Kemps en Haike van Heesch worden vervangen door Raoul Sanchez Gomes, David Iwuchukwu en Tim Hulskes. David is meteen gevaarlijk na een vrije trap van de goed spelende Luis. Wilhelmina komt een paar keer gevaarlijk op in ogenschijnlijke buitenspelsituaties maar Hidde Feenstra houdt zijn doel schoon. Ook Luis moet licht geblesseerd het veld ruimen voor Ramon Mulder. In de 82e minuut gaat Mulder op rechts goed door en weet de bal voor te krijgen. Deze komt bij David Iwuchukwu. Hij maakt gebruik van zijn sterke lichaam, om vervolgens het leer in de linkerhoek binnen te knallen. 2-2 en een grote opluchting voor Frank van Oers en zijn mannen! Wellicht iets tegen de verhoudingen in op dat moment maar niemand bij de rood-witten die daarom maalt. Na 90 minuten wordt er afgefloten en is RKSV Boxtel dus in ieder geval in de 4e klasse gebleven.

Auteur: Marc van der Schoot