De Aanloop 29
5283TW
BOXTEL
tel. 0411-674974

Zondag speelde Boxtel thuis tegen RKKSV uit Kruisstraat. Ondertussen zijn er ploegen in een positie gekomen, waarbij alle punten belangrijk worden. Dit was afgelopen zondagmiddag op Munsel zeker te merken. Met toch wel enkele vaardige spelers aan de kant van Kruisstraat was het oppassen voor de defensie van BOC. Na 5 minuten wordt het visitekaartje al afgegeven, ware het niet dat keeper Strik adequaat reageert. Na 12 minuten is er de tegenstoot van BOC als in de rebound Stijn van der Steen de bal binnenwerkt. Iedereen zag de openingstreffer behalve de grensrechter van RKKSV. Deze vlagde voor buitenspel, wat op zijn zachtst gezegd discutabel was, en de scheidsrechter ging hierin mee. De 0-0 blijft staan maar Boxtel geeft niet op en een minuut later staat de paal de 1-0 in de weg. Maar zoals zo vaak is het dan wel de bezoekende ploeg die de score opent. Na een scrimmage voor de goal van BOC wordt uiteindelijk de 0-1 aangetekend. Boxtel blijft wel aandringen maar RKKSV staat vooralsnog goed. Er zijn enkele kansen maar de gelijkmaker valt niet. Vlak voor rust is er wel het eerste geel, en niet het laatste, voor Sjors van Zoggel van RKKSV.

Zo’n 10 minuten na rust is er nog niets geforceerd en past Frank van Oers een 3-dubbele wissel toe. Luuk van Weert, Sven van Heesch en Stijn van der Steen staan hun plaatsen af aan Raul Gomez Sanchez, Pietro Fadda en Tim Hulskes. Met deze wissel heeft BOC achteraf toch wat meer aanvallende impulsen gekregen. Boxtel krijgt zelfs meer de overhand, met een RKKSV wat er nog maar af en toe uitkomt. Ook bedienen de bezoekers meer en meer de noodrem, wat nog een 3-tal gele kaarten oplevert hetzij voor een overtreding dan wel voor commentaar op de leiding. Boxtel krijgt in de slotminuten werkelijk kans op kans met ballen die knap gered worden, op de paal belanden of net langsgaan. Na de reguliere speeltijd laat arbiter Onink zowat 15 minuten doorspelen, mede dankzij het vele tijdrekken van de kant van RKKSV. Nu is dit wellicht wel wat erg lang maar het zij zo. Het is in de laatste minuut dat Boxtel uiteindelijk loon naar werken krijgt. Na een van de vele corners wordt er in de 16 een handsbal waargenomen en belandt de bal op de stip. De reservebank van RKKSV ontploft werkelijk, en er komen zelfs reservespelers het veld op gerend. Alles wordt zo goed mogelijk gesust en keeper Raymon Strik eist de penalty op. Hij zet zich achter de bal en knalt deze beheerst tegen de touwen, buiten het bereik van keeper Veldman. Waar bij Boxtel natuurlijk de vreugde hoogtij vierde, was er bij RKKSV een andere stemming die zich buiten het veld nog even doorzette. Alles bij elkaar genomen is 1-1 achteraf een meer dan verdiende uitslag.

3 april mag Boxtel naar Ammerzoden om tegen Jan van Arckel te spelen om 14:30 uur. Deze ploeg staat op de 3e plek maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Auteur: Marc van der Schoot