Brugstraat 5
5042SB
TILBURG
tel. 013-4671104

Aan kansen was er in Tilburg afgelopen zondag geen gebrek. Doelpunten daartegenover vielen er maar twee te noteren, en deze werden onder beide ploegen verdeeld. Meteen na de aftrap is er in beide strafschopgebieden opeenvolgend al het nodige gevaar. In korte tijd rijgt BOC de nodige corners aaneen, maar ook deze zijn zonder resultaat. Na een 20 minuten is het SCG wat echter zomaar op voorsprong had kunnen komen. Na een goed genomen vrije trap ‘kijkt’ Jaap Arts de bal op het aluminium en komen de Rood-Witten dan nog met de schrik vrij. Dit is vlak voor rust niet het geval als na een uitbraak de verdediging niet geheel vrijuit gaat en de 1-0 wordt binnen gewerkt. De gehele eerste helft kenmerkt zich eigenlijk door veelvuldig balverlies, onzorgvuldige passing en erg onrustig voetbal aan beide zijden. Tegen de verhouding in gaat Boxtel dus met een achterstand naar de kleedkamer na de (on)nodige blessuretijd.

In de tweede helft moet Boxtel uiteraard aan de bak waar SVG in eerste instantie de voorsprong verdedigt. Na enkele minuten is er een handsbal buiten de 16. Nadat Jesse van Homelen al enkele vrije trappen niet had weten te verzilveren, lukt het hem bij deze wel. Hij plaatst de bal in de linkerhoek waar de goalie van SVG als aan de grond genageld staat. Boxtel wil uiteraard alsnog een overwinning uit het vuur slepen en wisselt enkele keren om dit af te dwingen. Onder deze wissels zitten onder andere Mika van Weert en Mitch Brusselaars die allebei hun debuut maakten en niet geheel onverdienstelijk hun plek innamen. BOC probeert met man en macht iets te forceren maar ook SVG komt er met wat verse wissels nog af en toe gevaarlijk uit. Aan kansen geen gebrek met de grootste wellicht voor Valentijn Waals die na een dieptepass alleen op de keeper afstormt. In plaats van de bal breed te leggen op Gino Mauriks gaat hij voor eigen succes met als resultaat een bal in het zijnet. Niettemin waren de beste kansen dus zeker voor Boxtel, met in de slotminuten nog een vrije trap in de 16 na een vermeende terugspeelbal. Deze wordt uiteindelijk twee keer genomen omdat de defensie van SVG te vlug uitliep. Evenzoveel keren strandden deze pogingen echter in de voorgenoemde muur. Net als in de eerste helft laat ook de scheidsrechter erg ruim doorspelen maar delen de Tilburgers en de Boxtelaren na het laatste fluitsignaal de punten. De Munselploeg heeft zich zeker gezien de kansen tekort gedaan, mede in de slotconclusie voor de periodetitel.

20 mei kan Boxtel zich hopelijk weer herpakken in een thuiswedstrijd tegen de Bocht’80 uit Oirschot. De aftrap op Munsel is om 14:30 uur.

Auteur: Marc van der Schoot