22 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Boxtel sleept er in de slotfase nog een punt uit.
Maandag was Boxtel afgereisd naar Herpen, welke nog 1 ploeg onder zich hebben op de ranglijst. Het was zaak voor Boxtel om hier het maximale aantal punten mee naar huis te nemen. Maar vanaf de aftrap is het wel duidelijk dat Herpinia zich niet zonder slag of stoot gewonnen geeft. In de 6e minuut moet keeper Verhagen zich al strekken als een inzet van richting wordt veranderd en hij deze net voor de doellijn weet te stoppen. Na een half uur spelen is het Herpinia wat het meeste balbezit heeft en beter combineert. Boxtel probeert het wel maar alle aanvallen stranden vroegtijdig en er is sprake van veelvuldig balverlies. Zo’n 10 minuten voor rust is het weer Tommie Verhagen die in twee reddingen kort achter elkaar de gastheren van het scoren afhoudt.

Na de rust verandert er weinig in het spelbeeld en is het Herpen die eigenlijk het spel maakt. Dit resulteert uiteindelijk na 62 minuten in de 1-0. Na een corner wordt de bal via het midden van het doel binnen gewerkt. Boxtel moet en begint ook wat meer druk te zetten. Dit gebeurt ook, mede door Djuric Doran die in de 2e helft in het veld is gekomen. Na 75 minuten is er bijna de gelijkmaker via Daniel Foster die ook kort daarvoor is gewisseld. Hij gaat goed door op links maar vindt de keeper op zijn weg. Deze heeft de bal echter niet vast en deze belandt voor de voeten van Lars van Hamond. Deze bedenkt zich geen seconde maar ook hij strandt op de keeper. Na de spelhervatting krijgt Boxtel wederom de bal bij Daniel Foster. De grensrechter ziet hier buitenspel in maar de scheidsrechter wuift dit weg. De bal wordt met een bekeken lob naar de 1-1 geschoten. Boxtel krijgt er zowaar weer wat geloof in en komt er voetballend beter uit. De defensie van Herpinia, misschien moegestreden, begint ook wat te wankelen. In de slotfase krijgt Boxtel, onder andere via Djuric Doran, nog wat kansen. De 1-2 blijft echter uit en gezien het totale spelbeeld, misschien ook niet onterecht.

28 april speelt Boxtel thuis tegen Cito met de aftrap om 14:30 uur