3 - 2

4e klasse I

14 oktober 2018 14:30

Onbekend

Zondag moest Boxtel uit tegen Boskant, een ploeg die nog op de eerste overwinning van het seizoen zat te wachten. Bij Boxtel waren er een enkele basisspelers niet bij vanwege blessures. Er werd afgetrapt en Boskant gaf meteen volop druk. In de 3e minuut komt Boxtel al meteen met de schrik vrij na een corner van Boskant. Keeper Tommie Verhagen komt naar de bal maar mist deze compleet. De bal valt voor de doellijn en kan ternauwernood worden weggewerkt. Het eerste kwartier is duidelijk voor Boskant met de bijbehorende kansen en doelpogingen. Boxtel doet sporadisch wat terug inclusief een doelpunt maar deze wordt afgevlagd vanwege buitenspel. In de 21e minuut komt Boskant op een niet onverdiende voorsprong na defensief geklungel en een besluiteloze verdediging. Na 25 minuten vallen ook de eerste gele kaarten voor Tom van Rijswijk van Boxtel en Rens van de Wijdeven van Boskant. Ondanks dat Boxtel nauwelijks aan goed voetbal toekomt valt in de 32e minuut de gelijkmaker. Na een vrije trap van Mark van de Westelaken reageert de mee opgekomen Mitchell Vogels zeer alert en tekent de 1-1 aan. Vlak voor rust incasseert Ramon de Laat nog een gele kaart en mag Boxtel niet klagen met deze ruststand.

In de rust zijn de spelers van Boxtel ongetwijfeld gemotiveerd om alsnog de overwinning over de streep te trekken. Op het veld is hier echter weinig van te bemerken. Het spel van Boxtel oogt rommelig en onzorgvuldig, waarbij gezegd moet worden dat Boskant ook fel elk duel in gaat. Van fraai voetbal moet Boskant het in ieder geval niet hebben, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de werklust. In de 51e minuut komt Boskant weer op voorsprong door een goal van Rens van de Wijdeven. Zijn afstandsschot wordt onderweg aangeraakt door Mitchell Vogels en, van richting veranderd, zeilt deze in de goal. De 2-1 staat weer en Boxtel kan weer van voor af aan beginnen. Amper 2 minuten hierna staat het ineens 3-1. Een bal door het midden is bemerkt door keeper Verhagen en deze komt uitgelopen. Net voor hij de bal wil trappen stuit deze op en maait hij onder de bal door waarna deze simpel wordt binnengetikt. De eerlijkheid dient te zeggen dat het speelveld ook niet het meest bespeelbare was. Boxtel past nog een aantal wissels toe in een poging het tij nog te keren. Één van deze wissels is Robin van de Laak die in de 70e minuut nog de 3-2 binnen schiet, maar deze wordt afgevlagd. Nog geen minuut later is het wel raak en is het wederom Van de Laak die de 3-2 binnenschuift. Boxtel krijgt dan weer wat hoop op een gelijkspel maar wellicht tegen beter weten in. Boskant verdedigt met man en macht de 3 punten die ze tot dan toe hebben. Boxtel krijgt nog een aantal corners, maar de bevrijdende goal valt niet. Na wat blessuretijd fluit scheidsrechter Kersten af en staat Boxtel met lege handen.

Volgende week moet Boxtel thuis tegen WEC uit Wijbosch en de aftrap op Sportpark Munsel is om 14:30 uur.

Keeper Tommy Verhagen had een onfortuinlijke middag in Boskant.