Avesteyn 1 (zon)

4e klasse F

22 september 2019 14:30

Onbekend

Zondag trapte Boxtel het seizoen thuis af tegen Avesteijn. Beide ploegen zijn bekend met elkaar, aangezien zij vorig jaar eveneens in dezelfde poule stonden. Men zou zeggen dat de spelers Boxtel, zich zeker thuis aan het begin van de competitie, zichzelf van hun beste kant willen laten zien. Dit komt echter niet teug in het spel, de gedrevenheid is ver te zoeken. Dit geldt echter eveneens voor Avesteijn die ook ongeïnspireerd over komen. In de eerste helft zijn er dan ook vrijwel geen kansen voor beide ploegen te noteren.

In de 2e helft is het niet veel beter. Het spel kenmerkt zich door redelijk fysiek spel, en veelal de lange bal. In de 52e minuut wisselt Avesteijn voor de eerste keer, en neemt Arne Dielissen de plaats in van Mark Pierlo. Boxtel is op dit moment wat vaker aan de bal, maar wordt maar niet gevaarlijk. Na 60 minuten krijgt Avesteijn een tweetal corners, maar ook zij vinden het net maar niet. Enkele minuten later is het dan toch raak voor Avesteijn via Joost Goijaarts die de 0-1 aantekent. Nog geen minuut later is het al 0-2 via een onfortuinlijk eigen doelpunt van Mitchell Vogels, die een terugspeelbal buiten het bereik van de keeper plaatst in de hoek van het doel. Boxtel wisselt nog een aantal keer, o.a. Luis Miguel Ferreira Queridinha uit de JO17-1 die zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Het mocht echter allemaal niet baten en Boxtel begint het seizoen puntloos, in een wedstrijd die eerlijk gezegd geen winnaar verdiende.

Boxtel zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen, wil het dit seizoen mee gaan doen voor een hogere klassering. Volgende week reist Boxtel af naar Heusden om aldaar te spelen tegen HHC’ 09 met de aftrap om 14:30 uur.

Auteur: Marc van der Schoot