Essche Boys 1 (zon)

4e klasse F

13 oktober 2019 14:30

Onbekend

Zondag werd de derby tussen Boxtel en Esch afgewerkt. Al na 2 minuten staan de gastheren reeds op een voorsprong. Na goed doorjagen van Rowi van den Besselaar weet hij de bal bij Jesse van Homelen te krijgen. Deze krijgt hiermee een haast niet te missen kans, en schiet beheerst de 1-0 binnen. Amper 2 minuten hierna ziet Stefan Persoons de keeper ver voor zijn doel staan. Hij probeert het met een lob, maar zijn inzet valt net naast het doel. Boxtel blijft druk zetten en Esch moet zich beperken tot verdedigen. Pas na ongeveer een half uur spelen produceert Essche Boys hun eerste schot op doel. Boxtel blijft op zoek naar de genadeklap, maar de 2-0 blijft vooralsnog uit. Met name Valentijn Waals voorin, had het vizier voorin niet op scherp staan. Het is dan ook aan Boxtel zelf te danken dat de ploeg “maar” met een 1-0 voorsprong gaat rusten.

Na de rust is het duidelijk dat Rick van Hamond achter is gebleven in de kleedkamer, en dat Gerben van Boxtel zijn plaats heeft ingenomen. Het spelbeeld gaat onveranderd verder, en het is wachten op de volgende treffer. Die komt uiteindelijk in de 55e minuut. Nadat Lars van Hamond langs enkele verdedigers soleert en slim zijn tegenstander opzoekt, wordt hij door deze gevloerd en heeft Boxtel een penalty te pakken. Stefan Persoons zet zich achter de bal, en schiet beheerst de 2-0 langs keeper Spooren. Na een uur spelen wordt Valentijn Waals vervangen door Mitchell Vogels. Boxtel begint nog feller te jagen, en Esch stapelt fout op fout. De 3-0 wil echter niet vallen, en zowel Stefan Persoons als Jesse van Homelen proberen het een aantal keren van veraf met een keeper die telkens ver van zijn doel staat. Echter missen al deze inzetten de nodige precisie of kracht. Essche Boys probeert nog een aantal keer door te drukken, maar ook zij komen er niet meer doorheen. Uiteindelijk fluit scheidsrechter Verhagen voor het einde, en boekt Boxtel een overwinning waar weinig op valt af te dingen.

Volgende week speelt Boxtel uit tegen WEC uit Wijbosch op sportpark “de Glorie”. Hopelijk valt de glorie aan onze kant te vieren. De aftrap aldaar is om 14:30 uur.

Auteur: Marc van der Schoot