Datum

17 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag moest Boxtel naar Biezenmortel om daar tegen VCB aan te treden. Op een matig veld vond de aftrap plaats en liet Boxtel meteen hun aanvallende intenties blijken. In het 1e half uur is het een aantal keer Daniel Foster die over rechts op komt stomen, maar zijn voorzetten vinden niet het gewenste resultaat. Pas na een half uurtje is er het eerste serieuze schot van VCB, maar deze wordt eenvoudig onschadelijk gemaakt door Raymon Strik. Boxtel blijft op diverse fronten aandringen maar de openingstreffer valt pas in de 40e minuut. Na een lange bal van Mitchell Vogels, maakt Daniel Foster goed gebruik van zijn snelheid en miscommunicatie aan de kant van VCB. Nadat de bal tussen 2 verdedigers is doorgegaan, weet hij deze met de punt van de schoen onder de keeper door te krijgen en de 0-1 aan te tekenen. Een welverdiende voorsprong maar toch komt Boxtel nog net voor rust met de schrik vrij. Na een uitbraak van VCB, die de eerste helft alleen maar op de counter hebben geloerd, is het wederom keeper Strik die alert reageert en erger voorkomt. Met een, zij het nipte, voorsprong voor Boxtel gaan beide ploegen rusten.

Boxtel begint de laatste 45 minuten waar het eerder was gebleven, namelijk met druk zetten en veel aanvallen over de flanken. Een goal kan eigenlijk niet uitblijven en deze valt in de 55e minuut. Na een vrije trap van Stefan Persoons is het de mee naar voren gereisde Mitchell Vogels, die zijn hoofd hier tegenaan kan zetten. De bal belandt met een boog over de keeper heen in de rechterbovenhoek, en Boxtel zit min of meer geramd na deze 0-2 voorsprong. VCB is nu uiteraard verplicht om zelf meer initiatief te tonen, en de bezoekers maken hier slim gebruik van. In een kwartiertje wisselt Boxtel tweemaal en zijn het Stefan Persoons en Lars van Hamond die het veld moeten ruimen. De laatste waarschijnlijk omdat deze kort hiervoor tegen een gele kaart aanliep en om erger te voorkomen. Hun plaatsen worden ingenomen door Haike van Heesch en Robin van de Laak. Boxtel zakt wat terug en verdedigt eenvoudig loerend op een opening. Deze komt in de 88e minuut, alleen wel voor VCB. Maar wederom is het Raymon Strik die de bal oppikt, die toch wel een paar keer zeer vakkundig uiteindelijk de 0 heeft weten te houden. Net voor tijd is het dan toch Boxtel die de 0-3 weet aan te tekenen. Na een mooie lobbal van Raul op Rick van Hamond, weet deze de achterlijn te halen. Hier aangekomen krijgt hij de bal in de 16, waar Haike van Heesch deze beheerst binnen schuift. Even hierna wordt er gefloten voor het einde, en boekt Boxtel wederom een goed resultaat.

Volgende week spelen de rood-witten wederom uit, en ditmaal tegen VOW uit Zijtaart. De aftrap aldaar is om 14:30 uur.

Auteur: Marc van der Schoot