RKKSV 1 (zon)

4e klasse F

1 december 2019 14:30

Onbekend

Op een koud Munsel speelde RKSV Boxtel zondag thuis tegen het lager geklasseerde RKKSV uit Kruisstraat. Ondanks dit feit komt Boxtel vrijwel direct na de aftrap al met de schrik vrij. Na miscommunicatie bij de verdediging van Boxtel staat de spits van RKKSV vrij voor de keeper. Zijn inzet is echter te zwak en wordt door Raymon Strik eenvoudig onschadelijk gemaakt. Boxtel is niet onder de indruk en begint aan het offensief. Na 10 minuten is het reeds 1-0 voor de thuisploeg. Na goed doorgaan van Daniel Foster forceert deze een corner, welke genomen wordt door Jari Klijmij. Deze komt bij de 2e paal bij Rick van Hamond die boven iedereen uittorent. Hij krijgt zijn hoofd tegen de bal en de openingstreffer is meer dan verdiend. Boxtel blijft doordrukken en komt er regelmatig gevaarlijk uit, zowel over links als rechts. Na een half uur is ook Haike van Heesch dicht bij een doelpunt. Na een vrije trap op maat, van de voet van Stefan Persoons, krijgt ook van Heesch zijn hoofd hier tegenaan. Hij ziet echter de bal via de kruising van paal en lat terug het veld in gaan. Op slag van rust komt Boxtel alsnog op een 2-0 voorsprong. Dit gebeurt na een vrije trap waarbij Lars Timmers, eveneens koppend, de bal via de keeper tot corner verwerkt. Bij deze corner is het wederom Rick van Hamond die de bal bij de 2e paal koppend binnen werkt en de 2-0 aantekent. Even later fluit scheidsrechter Raats voor de rust, en kan Boxtel met een goed gevoel naar de thee.

Na de rust heeft Boxtel wederom het betere van het spel, met een erg zwak acterend RKKSV. Boxtel probeert de 3-0 te forceren, maar bij de gebroeders van Hamond staat vooralsnog het vizier niet op scherp. Na een uur spelen probeert RKKSV het tij nog te keren via een wissel. Max van Hemmen staat hierbij zijn plaats af aan Cas van Hemmen. Na 68 minuten is het ineens Daniel Foster die als een duveltje uit een doosje voor de 3-0 zorgt. Volgens de grensrechter, die al wat discutabele momenten had, was het buitenspel, maar dit werd door arbiter Raats weggewuifd. Na 70 minuten past trainer Frank van Oers ineens al zijn wissels toe. Daniel Foster, Gerben van Boxtel en Lars van Hamond verlaten het veld voor Valentijn Waals, Tom van Rijswijk en Robin van de Laak. Amper 3 minuten verder komt de bal over links terecht bij Robin van de Laak. Deze bedenkt zich geen moment en pakt deze ineens op de volley. Waar zijn schot een mooier einde had verdiend, gaat deze jammerlijk genoeg voorlangs. Ook RKKSV wisselt nog 2 maal, en bij hun staan Lars van Dijck en Jimmy Hogenbosch hun plek af aan Guus van Nistelrooij en Bjorn van Deursen. De wedstrijd is gespeeld en Boxtel dringt ook niet meer aan. Na 90 minuten boekt Boxtel wederom een goede overwinning, zij het tegen een tegenstander die weinig tot niets bracht, en niet onbelangrijk weer zonder tegendoelpunt.

Zondag 8 december speelt RKSV Boxtel uit tegen Vorstenbossche Boys met de aftrap aldaar om 14:00 uur!

Auteur: Marc van der Schoot