SC Elshout 1 (zon)

4e klasse F

27 oktober 2019 14:30

Onbekend

Boxtel kruipt na afgelopen zondag gestaag omhoog op de ranglijst. De bezoekers kwamen ditmaal uit Elshout, wat een aantal plaatsen onder Boxtel stond. In het eerste kwartier gaat de wedstrijd wat heen en weer zonder echte kansen. Na 15 minuten denkt Boxtel de score te openen na een aantal corners. Bij de laatste wordt de bal door Jesse van Homelen voorgezet. Uiteindelijk wordt deze door Mitchell Vogels binnen gewerkt, maar afgevlagd voor vermeend buitenspel. Boxtel blijft aandringen maar de openingsgoal valt in de 20e minuut bij de thuisploeg. Na een vrije trap en in 1e instantie een redding van Raymon Strik, wordt de bal alsnog binnen geschoten voor de 0-1. Even hierna krijgen de bezoekers wederom een kans, maar deze wordt door Mitchell Vogels onschadelijk gemaakt. Na een goed half uur valt dan de gelijkmaker via Tom van Rijswijk. Na degelijk voorbereidend werk van Jesse van Homelen, schiet hij eerst op de paal om daarna zelf de gelijkmaker binnen te koppen. Boxtel ruikt bloed en wil uiteraard met een voorsprong de rust in gaan. Nog geen minuut later is dit al een feit. Na een ongelukkige terugspeelbal reageert Jesse van Homelen alert en pikt de bal op. Na de keeper te hebben omspeeld geeft hij zichzelf een niet te missen kans, en knalt de 2-1 tegen de touwen. Voor de rust krijgen ook Raul Gomez Sanchez en Robin van de Laak nog een paar kansjes, maar Boxtel gaat met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust is duidelijk dat Tom van Rijswijk in de kleedkamer is gebleven, en dat Haike van Heesch zijn plaats heeft ingenomen. Deze bewijst enkele minuten later meteen zijn waarde voor het elftal. Na een aanval opgezet door Jesse van Homelen komt de bal bij Haike van Heesch, die de bal bij Robin van de Laak weet te krijgen. Deze heeft de bal niet meteen onder controle, maar weet hem toch beheerst in de rechterbovenhoek te krijgen. De 3-1 staat op het bord en Elshout is feitelijk gezien. De score wordt enkele minuten hierna nog verder uitgebreid. Na een korte corner van Jesse van Homelen snijdt Lars van Hamond de 16 binnen. Zijn schot wordt door een speler van Elshout van richting veranderd en keeper Stef de Wit is kansloos. Het staat alweer 4-1 en Boxtel lijkt steeds effectiever te worden met geboden kansen. Elshout dringt uiteraard nog wel aan, en wordt hier en daar ook fysieker, maar echte kansen komen er niet meer. Boxtel past in de 70e minuut nog een dubbele wissel toe. Mitchell Vogels en Robin van de Laak staan hun plaats af aan Rick van Hamond en Valentijn Waals, welke het de laatste 20 minuten nog mogen proberen. Boxtel laat zich hierna ook wat verder terug zakken, en gelooft het verder allemaal wel. Na 90 minuten fluit scheidsrechter Langermans voor het einde, en maakt Boxtel weer een sprongetje omhoog op de ranglijst.

Hopelijk houdt Boxtel de goede vorm vast volgende week uit tegen Boskant met de aftrap om 14:30 uur op Sportpark de Scheeken.